We verruilen Lesbos voor Limnos
27 september 2025 - Myrina, Griekenland
Iets eerder opgestaan zodat we ons ochtendritueel hiervoor de laatste keer konden doen. Na het ontbijt de koffers gesloten en ervoor gezorgd dat de grote niet te zwaar is. We rijden nu door het binnenland terug naar Mytilini. Ook hier moet Frank flink sturen. De ene na de andere bocht kondigt zich aan en ook hier moet je de bergen over. Na 5 kwartier rijden komen we aan bij het vliegveld. De auto inleveren is een lachertje. Je geeft de sleutel af en that's it. Als we de vertrekhal inlopen zijn we de enige. Het is compleet uitgestorven hier. Er komt een koppie boven de balie van Sky Express vandaan. Bij het inchecken schijnt dat ik een dubbele boeking gedaan te hebben. Hoe dan? 🙈 Ze geeft ons heel lief het nummer van die zogenaamde dubbele boeking en adviseert mij contact op te nemen met Sky om een refund te vragen maar zegt ook dat ik nergens op moet rekenen. Het is wat het is..... We lopen alleen door de security en daar krijg ik een random check. Swapje hier, swapje daar, ik mag door. Als het tijd is om te boarden stappen 5 mensen in een ATR-42 waar normaal 50 mensen in kunnen. Na een half uur vliegen wordt de daling ingezet en landen we op Limnos.
Limnos is het 8e grootste eiland van Griekenland. Het heeft een kustlengte van 260 kilometer en de oppervlakte is 476 vierkante kilometer. Hoofdstad van het eiland is Myrina (Mírina) Op het eiland wonen in totaal ongeveer 17.500 inwoners. Zo, zijn jullie even bijgekletst. We worden opgewacht door een aardige mw van het autoverhuur bedrijf die ons na het invullen van de gegevens naar de auto brengt. Dit keer is het een witte Nissan Micra. Wel een stapje achteruit t.o.z. van ons Citroentje maar als hij ons brengt waar we heen willen hoor je ons niet klagen. 😃 Na een half uur rijden zijn we in de hoofstad en doen daar een paar boodschapjes. Water, wijn, cola en brood. Wat heeft een mens meer nodig toch! We zijn bijna op onze bestemming nog een kwartiertje rijden voor we de parkeerplaats van Limnos Village Resort op draaien. Het valt ons wel op dat dit eiland anders aanvoelt. Ik kan mijn vinger er nog niet zo goed opleggen, dat komt morgen wel. Het resort ligt aan het strand van Platy Beach. We krijgen een ruime kamer op de eerste verdieping. Dit hotel bestaat uit geschakelde kamers op verschillende lagen/verdiepingen. We kijken uit op zee en het fitnesscentrum/plateau. Leuk al die kontjes...... 🫣 We lopen naar het strand en ploffen neer bij de beach bar die ook bij het resort hoort. Het is vandaag een winderige dag hier maar gelukkig schijnt de zon wel. De rest van de middag doen we rustig aan.
Het is behoorlijk afgekoeld en aan het eind van de middag besluiten we maar binnen te gaan zitten. Na een warme douche gaan we buffetten in het resort. Wij hebben al best wat buffetten gehad maar deze is echt top en dat voor €37,- pp. We slaan het toetjesbuffet maar een keer over, dat vliegtuig van de week komt anders nooit meer van de grond! 😜 Morgen gaan we het eerste deel van dit eiland verkennen; er schijnen genoeg bezienswaardigheden te zijn. Dan horen jullie hoe Lemnos is.
Yvonne Sant:27 september 2025Heerlijk toch 😊. Geniet❣️
Monika Geutjes:28 september 2025lekker genieten...3> xxx
Jeanette:28 september 2025Weer klaar voor het volgende avontuur. Ben benieuwd hoe dit eiland is.